KOLOFON

Uredništvo

Namen spletnega mesta Službe Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko je omogočiti dostop do splošnih informacij o delovanju Službe ter informacije in podatke s področja lokalne samouprave, regionalnega razvoja in kohezijske politike.

Uredništvo:
Spletne vsebine, ki so pred vami, so pripravili strokovnjaki Službe Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko (SVLR) posebej za spletno objavo ali pa so nastale kot del odločevalskih in upravnih procesov SVLR in širše državne uprave. 


Glavni in odgovorni urednici:
Nina Omerza, vodja Službe za odnose z javnostmi in promocijo

Maja Belec, svetovalka, Služba za odnose z javnostmi in promocijo


Tehnična priporočila za uporabo:
Spletno mesto je optimizirano za spletna brskalnika MS Internet Explorer in Mozilla Firefox. Na ostalih spletnih brskalnikih pa naj bi se spletne strani prikazovale le z manjšimi oblikovnimi ali funkcijskimi odstopanji.

Strani so prilagojene za prikaz na zaslonih ločljivosti 1024x768 točk ali več.


Za ogled nekaterih objavljenih vsebin oziroma dokumentov potrebujete enega od naslednjih brezplačnih programov:
• Adobe Acrobat Reader – za ogled dokumentov tipa .pdf;
• Microsoft Word Viewer - za ogled dokumentov tipa .doc;
• Microsoft Excel Viewer - za ogled dokumentov tipa .xls;
• Microsoft PowerPoint Viewer - za ogled dokumentov tipa .pp, .ppst;
• Adobe Flash Player - za ogled flash video datotek (.flv) v spletnem predvajalniku;
• VLC media player - za ogled prenesenih video in avdio datotek (.mp3, .mp4,…);
 
Izvedba
Tehnološko izvedbo je zagotovil Direktorat za e-upravo in upravne procese Ministrstva za javno upravo.


Pravno obvestilo 

Pravica uporabe
 
Vse informacije in podobe, vsebovane na teh straneh, so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine. Dokumenti, objavljeni na teh spletnih straneh, so lahko reproducirani le v nekomercialne namene, pri čemer morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Na vsaki reprodukciji mora biti kot vir navedena Služba Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko (SVLR).
 
Prevzemanje odgovornosti
 
SVLR bo pri oblikovanju spletnih strani skušalo zagotavljati ažurnost in točnost podatkov, vendar za njihovo točnost in celovitost ne jamči in ne prevzema nobene odgovornosti, ki bi izvirala iz njihove uporabe. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.
 
SVLR si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni vsebino svojih spletnih strani, na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.
 
SVLR, kot tudi  druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletnih strani SVLR, ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do spletnih strani in uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij na spletnih straneh (npr. občasno nedelovanje strežnikov) ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Objavljene vsebine nimajo značaja uradnega dokumenta, razen kadar je to posebej navedeno.
 
Spletne strani SVLR vsebujejo tudi povezave do drugih fizičnih in pravnih oseb, ki pa niso v pristojnosti SVLR, zato Služba ne prevzema nobenih odgovornosti v zvezi z njihovo vsebino in delovanjem.
 
Tehnološka izvedba
 
Tehnološko izvedbo je zagotovil Direktorat za e-upravo in upravne procese v sodelovanju s podjetjem Agenda d.o.o. iz Maribor.